Info

When you are lärares poddar

Hur är det att jobba som lärare? Lyssna på poddar där några av Stockholms stads lärare berättar om sina drivkrafter och erfarenheter. I andra poddar samtalar lärare och skolledare från stadens skolor om utmaningar, glädjeämnen och aktuella frågor. Lyssna här.
RSS Feed Subscribe in Apple Podcasts
2019
June
April
March


2018
December
November
October
June
April


2017
December
June
May
April
March
February


All Episodes
Archives
Now displaying: Page 1

Vi vill bredda och nyansera bilden av läraryrket. Poddar, filmer, fakta och samtal på Facebook och webbplats. Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad.

Jun 18, 2019

Speeddejtning med lärarstudenter, erfarna lärare och rektorer. Hör anledningar till att vilja bli lärare, vad en rektor kan göra för att locka lärare och om en nyanländ rektor från Iran kan få jobb i Sverige. Reportage från en inspirationskväll på Nobel Prize Museum som ordnades av Stockholms stad,  Stockholms Universitet och Nobel Prize Museum.

Jun 3, 2019

Snart dags för sommarlov och avslutningar, vilken musik får du framföra? Behöver du licenser och tillstånd? SETT-mässan blev en mötesplats för många. WYL-poddens Björn Fridlund var på plats och träffade bland annat Catharina Ekdahl, PRV, Jonas Johnsson, Lärarförbundet, och Hiba Daniel, Lilla Aktuellt. Lyssna här!  

Apr 3, 2019

Triss i poddare blev det när wylpoddens Björn Fridlund träffade Anna och Philip från Anna och Philips Lärarpodcast. I över 200 avsnitt har de delat sina lärarkollegers erfarenheter. Som tur är finns det hur många fantastiska lärare som helst kvar att prata med, menar de.  

Mar 5, 2019

Vi reser in i framtiden och besöker Hjorthagens skola. Elever, lärare och rektor berättar om skolans lärmiljö där digitala verktyg, ljud, ljus och möblering är viktiga inslag. Där finns ljudduschar, virtuella bordskivor och golvplattor. Allt för att skapa en lugn och inbjudande miljö som främjar lärande och trygghet. Lyssna!

 

Nov 6, 2018

Fyra TFS:are (Teach for Sweden) berättar om sitt yrkesval och sin väg till lärarlegitimation där de undervisar i Stockholms stads skolor samtidigt som de studerar.

1 2 Next »